ישנן שיטות רבות של אבחונים פתולוגיים, בכל הנוגע לרפואה גינקולוגית. אחת השיטות הנפוצות נקראת קוניזציה של צוואר הרחם, או במילים אחרות – ביופסיית חרוט. קוניזציה היא פעולה ניתוחית (ניתוח זעיר) אשר נועדה לאבחן ולאתר גידולים בצוואר הרחם, ואף להסיר אותם. במהלך הניתוח הזעיר, מוסרת הרקמה הנגועה בצורת חרוט, על מנת לאבחן אותה פתולוגית.
לרוב, כשהגינקולוג המנתח מנוסה, הפעולה הכירורגית מסתיימת בהצלחה, ללא גרימת נזק כלשהו ביכולת הפריון. מדובר בניתוח זעיר ופשוט יחסית. עם זאת, ישנו סיכוי קטן להיחלשותו של צוואר הרחם לאחר הבדיקה הפולשנית, ולכן במקרים מסוימים מבוצעת תפירה, על מנת לחזק אותו.
מה כוללת בדיקה קוניזציה?
בדיקת קוניזציה מבוצעת כאשר יש חשד לגידול או לתהליך טרום סרטני. הבדיקה מבוצעת לאחר סיום הוסת, ולא יכולה להתבצע במהלכה. כמו כן, אין צורך להיות בצום לפני הבדיקה. טרם ההליך, נשאלת המטופלת, באם היא רגישה לתרופה כלשהי. כמו כן, לעיתים ממליצים ליטול משככי כאבים זמן קצר לפני הבדיקה, על מנת להימנע מכאבים מיותרים. הבדיקה פשוטה ואורכת מספר דקות, ומבוצעת בהרדמה מקומית או כללית.
לאחר הבדיקה, חלק מהנשים חוות כאבים הדומים לכאב וסתי, ומדובר בתופעה נורמאלית. עם זאת, אם הכאבים נמשכים זמן רב, ולא חולפים לאחר לקיחת משכך כאבים, יש להתייעץ עם הרופא המטפל. לאחר סיום ההליך חלק מהנשים חוות דימום קל מהנרתיק מספר שבועות בסמוך להליך. מדובר במצב שכיח המהווה חלק מתקופת הריפוי. עם זאת, אם מדובר בדימום קשה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל, ולא לקחת סיכונים מיותרים.
כאמור, מדובר בהליך של ניתוח זעיר ולא מסובך. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי בתקופת ההתאוששות מן הבדיקה, יש להימנע משימוש בטמפונים (אמצעי היגיינה פולשניים), יש להימנע ממגע מיני, וכמו כן להימנע מפעילות מאומצת כגון ספורט ואירובי. הקוניזציה היא טיפול אשר מפחית באופן משמעותי את הסיכוי לסרטן צוואר הרחם. הליך הקוניזציה מבוצע לאחר בדיקת PAP, או ביופסיה אשר מעידה על נגע טרום סרטני בצוואר הרחם.
סובלות מבעיות שונות, הקשורות לצוואר הרחם? מחפשות כתובת מקצועית שבה תוכלו לעבוד בדיקות כאלו וגם לעבור אבחון מקיף? פרופ' יעקב בורנשטיין, מומחה למיילדות וגינקולוגיה, הוא הכתובת לפנות אליה. פרופ' בורנשטיין עוסק בתחום משנת 1988 ונחשב לאחד המובילים בתחומו. לקביעת תור ולפרטים נוספים, ניתן ליצור קשר בטלפון 04-9001790