פרופסור בורנשטיין הוא מומחה למחלות עריה ולדן ונשיא החברה הבינלאומית לחקר וטיפול במחלות אלו. יש לו ניסיון של מעל 25 שנה בפתרון מצבים כמו שלך, ורופאים מפנים אליו מטופלות מכל הארץ. בנוסף, הוא חבר בהנהלת האיגוד הבינלאומי למחלות צוואר הרחם. הוא גם מנהל מחלקת נשים ויולדות ויו"ר חברות מדעיות שונות. על כן יוכל לתת לך אבחנה המבוססת על ראיית כל הנתונים.
בעבר, לכל אשה עם כאבים בקיום יחסים ניתנה אחת משתי אבחנות – א. יש לך פטרייה. ב. הכל בראש שלך. בשנים האחרונות התברר שיש סיבות גופניות לכאבים בקיום יחסים, ולפני שמתחילים טיפול יש צורך להיבדק על ידי רופא או רופאת נשים המומחים במחלות לדרכי המין התחתונות – עריה, לדן וצוואר הרחם. אבחון הסיבות הגופניות הללו דורש ניסיון רב, ושימוש במכשור אופטי מתאים (קולפוסקופ). בעבר ניתנו לנשים הסובלות מכאבים בקיום יחסים אבחנות מסוג – "אצלך למטה הכל בסדר", על יד מומחים שאינם עוסקים במחלות דרכי המין התחתונות.
ראשית, מצבך טוב יותר מאשר לפני שקיבלת את האבחנה של "וסטיבוליטיס". במידה שהאבחנה נכונה, יש סיבה לכאבים שסבלת מהם ועד כה לא ידעת מדוע. אשר לחלק השני של השאלה- אל תתייאשי, הגעת למקום הנכון. יש טיפול לוסטיבוליטיס, ויש רופאים המתמחים בריפוי וסטיבוליטיס. יש אפילו חברה מדעית בינלאומית החוקרת בעיה זו. החברה נקראת ISSVD. כיום, נשיא החברה הוא פרופסור יעקב בורנשטיין. במרבית המקרים הצלחנו לרפא את הנשים עם וסטיבוליטיס.
יש הטוענים כי שימוש קבוע בגלולות למניעת הריון עלול להחמיר את הרגישות של הנרתיק במי שסובלת מוסטיבוליטיס, כך שאולי רצוי שתפסיקי לשלושה חודשים את השימוש בגלולות. בנוסף, אנו ממליצים להפסיק את הגלולות לפני ניתוח שכן הגלולה למניעת הריון מעלה את הסיכון לקרישיות הדם, וכך גם תקופת הניתוח והחודש שאחריה – עקב השכיבה הממושכת במיטה שמאיטה את זרימת הדם.
רצוי שתקבלי חיסון, שכן חיסון מונע הדבקה בנגיפי הפפילומה הגורמים לסרטן צוואר הרחם. למתן החיסון נגד HPV אין כל קשר וסטיבוליטיס או לטיפולים השונים וסטיבוליטיס.
יש לנו חדשות בשבילך: יש לך כנראה וסטיבוליטיס! העובדה שצמחה קנדידה בתרבית היא מקרית ולא זו הסיבה לצריבה שממנה את סובלת!! מומלץ שתעברי בדיקה על ידי רופא נשים מומחה למחלות דרכי המין התחתונות שיבדוק אותך בעזרת מכשיר אופטי (קולפוסקופ) ויקבע מה הסיבה לצריבה. צמיחה של קנדידה ניתן למצוא גם בנשים בריאות ללא כל תלונות.
גם אנחנו חושבים שניתוח כדאי לבצע רק אחרי שהטיפולים המקובלים האחרים לא הצליחו. אך אסור לך להמשיך לחיות עם מצב של כאבים עזים או חוסר יכולת לקיים יחסים. קיום יחסים הוא חלק מהחיים וזוג צעיר לא יכול להרשות לעצמו להמשיך לסבול ממצב זה. בידיים מנוסות, הניתוח הוא מאד בטוח, למרות שהוא מבוצע באזור אינטימי ועדין. שיעור ההצלחה שלו הוא גבוה מכל טיפול אחר הקיים כיום.
הניתוח עצמו לא כואב כלל שכן הוא מבוצע בהרדמה כללית או ספינלית (זריקה בגב). בשבועיים שאחרי הניתוח יתכן שתסבלי מכאבים, כמו אחרי כל ניתוח, אך תוכלי להמנע מהם על ידי טיפול נגד כאבים, ישיבה באמבטיות ישיבה וקומפרסים.
במידה שעברת ניתוח וסטיבוליטיס – אין מניעה מלידה באופן טבעי. במידה שאת עדיין סובלת מוסטיבוליטיס, רב הסיכויים שתצטרכי הרדמה אפידוראלית. כל יתר משככי הכאב ושיטות הטבעיות להקלת הכאב, עלולים לא להספיק בלידה.
כן! במידה שעברת ניתוח חלקי – והוסר רק חלק מהרקמה הרגישה, ניתן להשלים את הניתוח וכך להסיר את כל מוקדי הוסטיבוליטיס. במקרים אחרים ימליץ לך פרופסור בורנשטיין על תכנית טיפול לא ניתוחית.
פרופ' בורנשטיין ממליץ שתישארי בבית שבועיים שלשה. זאת כדי לאפשר לאזור המנותח להחלים ללא צלקת. סיבה נוספת לצורך במנוחה זאת בבית היא שבמהלך הניתוח מקדמים עור בריא מהנרתיק כלפי חוץ, וריפוי של רקמה הנמצאת במתח אורך זמן רב ויותר מהרגיל.
רצוי להימנע מקיום יחסים עד שהמנתח בודק ומאשר שהאזור החלים. בדיקת המנתח נעשית חודשיים אחרי הניתוח.
אין כל פגיעה בפוריות! בניתוח לא נפגע צוואר הרחם או הרחם עצמו. להיפך! אם תוכלו, כתוצאה מהניתוח, לקיים יחסים סדירים, סיכויי הפוריות עולים.
לא מעט נשים פונות או מופנות לפרופסור בורנשטיין לעבור ניתוח וסטיבוליטיס, אחרי שניסו טיפולים שונים ללא הצלחה. פרופסור בורנשטיין מומחה בביצוע הניתוח, אך לפני שיקבע לך תור לניתוח, עליו לבדוק אותך ולשוחח איתך, כדי להיות משוכנע שאת מתאימה לעבור את הניתוח, שהאבחנה של וסטיבוליטיס נכונה, ושאין טיפול אחר, קל יותר שעשוי לעזור לך במקום ניתוח.
רב הביטוחים מכסים את הניתוח ומאשרים לעבור אותו על ידי פרופ' יעקב בורנשטיין. עם זאת, הדרך הטובה ביותר לברר זאת, היא שמרפאת פרופ' בורנשטיין תמלא טופס בקשה לאישור הניתוח ותשלח אותו לחברת הביטוח, כדי לקבל את אישורה.
תצטרכי לבלות לילה בבית החולים ולהשתחרר בצהרי היום שאחרי הניתוח.
אין כל מניעה מלתת שתן אחרי הניתוח. המנתח יצייד אותך בכדורים שיגרמו לכך שגם אם השתן יגע בתפרי הניתוח, הוא לא יצרוב.
כן! אזור הקליטוריס (הדגדגן) אינו נפגע בניתוח. עם זאת, אין לנסות לקיים יחסים עם חדירה או להכניס טמפון, במשך כחודשיים אחרי הניתוח (עד לבדיקת הביקורת אצל המנתח)