אם את סובלת מכאבים ממושכים באזור הפות (העריה) יתכן שמדובר בתסמונת המכונה וולוודיניה, עבורה ניתן לקבל טיפול במרפאתו של פרופסור יעקב בורנשטיין. בשורות הבאות תוכלי לקרוא על תסמיני התופעה, על אבחון וולודיניה ואילו טיפולים ניתנים עבורה.
מהי וולוודיניה ועד כמה היא נפוצה?
וולודיניה מאופיינת בכאבים כרוניים או באי נוחות ממושכת באזור מסוים של הפות (העריה) או באזור הכללי של איבר המין, כאשר לא זוהו ממצאים המובילים באופן מובהק לתסמינים אלו. חלק מהסובלות מתסמונת זו מדווחות לאורך תקופה ארוכה על תחושות של דקירה, עור משופשף ובעירה, ולרוב הנטייה היא להסתיר את התופעה מבן הזוג או לא לפנות לטיפול רפואי עקב בושה ואי נעימות.
יחד עם זאת, אי קבלת טיפול עלולה להוביל עם הזמן לבעיות חריפות יותר המשתרעות על מישורי חיים רבים, כגון ביחסים עם בן הזוג, מבחינה נפשית ופיזית, וגם בקשרים בינאישיים כלליים.
לכן, בראש ובראשונה חשוב לדעת כי כאבים באזור הפות (העריה) הם תופעה נפוצה מאוד, שלפי מחקרים פוקדת עד אחת מכל שמונה נשים באוכלוסייה. מאידך, רק אחוזים בודדים מבין הסובלות מכאבים אכן מאובחנות עם וולוודיניה, הן מפני שמדובר במינוח חדש יחסית בעולם הרפואה, הן מפני ההסתייגות מהטיפול והן מפני שקיים קושי לאבחן בדיוק את התופעה.
מה גורם לוולוודיניה?
כאמור, אבחון וולודיניה אינו פשוט ומובהק, ולשם כך נדרשת סדרת בדיקות מסוגים שונים. לאחרונה עמד פרופסור יעקב בורנשטיין בראש ועדה בין-לאומית שקבעה כי לוולוודיניה ישנם גורמים שניתן לאבחן; בין היתר, הכאבים עשויים להופיע עקב אחד או יותר מהגורמים הבאים: חדירת סיבי עצב לרקמה, בעיות הורמונאליות, זיהומים חוזרים, בעיות נוירולוגיות, מתח גבוה בשרירי רצפת האגן, וגם מצבים נפשיים הקשורים בלחץ מתמשך.
לכן נדרשות כאמור בדיקות שונות לאבחון התופעה, לרבות בדיקת קולפוסקופיה – בעזרת מכשיר אופטטי הקרוי קולפוסקופ, בדיקות מעבדה ובדיקה גינקולוגית. בנוסף, יש לעיתים לבצע בדיקת שתן, בדיקת הפרשות מהפות, בדיקת מתח שרירי אגן, לברר את האופי והעוצמה של הכאבים. כמו כן, הבדיקה הגינקולוגית בוחנת בין היתר את מראה האזור הכאוב, ההפרשות שבו, מרקמו וכדומה.
טיפול בוולוודיניה
במרפאתו של פרופסור יעקב בורנשטיין ניתן לקבל עבור וולוודיניה טיפול המבוסס על הבדיקות שנעשו, התסמינים מהם סובלת המטופלת וצרכיה הייחודיים. הטיפול עצמו עשוי להתבסס על משחות נאורופטיות – המיועדות לטיפול בעצב עצמו, או משחות אסטרוגן, ג'לים ומשחות לאלחוש כאבים, תרופות לטיפול בכאבים ממקור נוירולוגי, הדרכה למניעת לחץ על אזור הפות, ולעיתים גם הפניה לפיזיותרפיה.
למידע נוסף על וולודיניה וקביעת פגישה עם פרופסור יעקב בורנשטיין, התקשרי למרפאתו בטלפון 04-9001790.