נשים רבות סובלות שוב ושוב מתחושת כאב בנרתיק, כאשר בחלק מהמקרים מדובר על יובש, דלקת או זיהום פטרייתי, אך כעשירית מהנשים המתלוננות על כאבים חוזרים בנרתיק סובלות מוסטיבוליטיס. מדובר על מצב של ריבוי תאי עצב בפתח הנרתיק, הגורמים לרגישות יתר, שמתבטאת בתחושת כאב עזה בכל סוג של מגע בנרתיק. הוא נקרא גם וולודיניה ממגע, או וסטיבולודיניה. חשוב לאבחן את המצב מוקדם ככל הניתן, על מנת למנוע טיפול שגוי.
כאבים חזקים בנרתיק – מה חשוב לדעת?
קודם כל, יש לזכור כי ישנם גורמים שונים, העלולים להוביל לתחושת כאב חוזרת בנרתיק, לכן יש לאבחן את המצב מוקדם ככל הניתן, במטרה להתאים את הטיפול המתאים ביותר למצב. ברוב הפעמים לוקח שנים לאבחן וסטיבוליטיס, כתוצאה מחוסר מודעות לנושא. כתוצאה מכך, נשים רבות נאלצות לסבול במשך שנים ולעבור טיפולים תרופתיים שונים, ללא הועיל. אומנם היום ישנה יותר מודעות לנושא, אך יש לציין את החשיבות של אבחון מעמיק ומקצועי על ידי רופא שמתמחה בתחום, במטרה להבטיח לעצמכן את הטיפול היעיל והממוקד ביותר בתחושת הכאב שלכן. אם בעבר היה נהוג לחשוב כי וסטיבוליטיס מתפתח כתוצאה מהפרעה פסיכולוגית, הרי שהיום ידוע כי מדובר על מצב גופני. נשים שסובלות מהתופעה יסבלו ברוב המקרים מתחושת כאב, צריבה או אי נעימות מכל סוג של מגע בפתח הנרתיק. חלק מהנשים לא יהיו מסוגלות כלל לקיים יחסי מין, בעוד שאחרות יצליחו אפילו להיכנס להיריון, אך יתקשו לעבור את כל הבדיקות הנדרשות במהלך ההיריון.
כאבים חוזרים בנרתיק – יש למי לפנות!
במידה ותחושת הכאב נובעת מוסטיבוליטיס, חשוב לדעת כי ניתן לטפל במצב. באמצעות תרגילי פיזיותרפיה ייעודיים, דמיון מודרך ובמקרים קשים הליך כירורגי של הוצאת רקמת תאי העצב בפתח הנרתיק, ניתן להיפטר מתחושת הכאב אחת ולתמיד. יש לזכור כי חוסר אבחון עלול להוביל לקשיים בזוגיות, תסכול הדדי, התפתחות של דיכאון ואפילו אין אונות של בן הזוג, בשל הקושי לקיים יחסים. כדאי לדעת כי וסטיבוליטיס מתאפיין לא פעם בתחושת יובש בנרתיק, שאינה נפתרת באמצעות שימוש בחומר סיכה או ג'ל ייעודי. כמו כן, רבות מהנשים מתלוננות על תחושת כאב או צריבה בעת מתן שתן, מאחר וזרם השתן החומצי נוגע בפתח הנרתיק הרגיש וגורם לתחושת צריבה וכאב. כתוצאה מכך, רבות מהנשים אובחנו עם דלקת בדרכי השתן, למרות שתרבית השתן יצאה תקינה.
אנו במרפאה של פרופסור יעקב בורנשטיין נשמח לספק לך אבחון מקיף, הכולל בדיקה בעזרת מטוש. פרופסור בורנשטיין מבצע את הבדיקה בצורה עדינה, תוך כדי לחיצה על מוקדים שונים סביב קרום הבתולים ובדיקת פתח הנרתיק באמצעות קולפוסקופ, במטרה לשלול מחלה זיהומית או דלקתית. פרופסור בורנשטיין שימש עד לאחרונה כמנהל מחלקת נשים ויולדות בבית החולים נהריה והוא נחשב לאוטוריטה בטיפול בוסטיבוליטיס ובניתוחים גניקולוגיים. לתיאום תור ולמידע נוסף, צרו קשר.
>> למידע נוסף על כאבים בפות